רחוב מצדה 7 בני ברק 5126112 | מגדל ב.ס.ר 4 קומה 23 | טל': 03-6007570 | פקס: 03-6007574 
דוא"ל : office@omery-law.com

נפגעתי בתאונת דרכים - מה עליי לעשות?
 

למרבה הצער, רבים מאוד הם המקרים שבהם נפגעי תאונות דרכים פוגשים עורך דין בפעם הראשונה רק בשלב די מאוחר, וייתכן שבשלב שכבר יש סיכוי לפגיעה ממשית בגובה הפיצוי אותו זכאי היה לקבל הנפגע, אם רק היה פונה לקבלת ייצוג מיד לאחר קרות התאונה. במאמר הבא, אסביר את השלבים החשובים הראשוניים שעל הנפגע לבצע, גם אם טרם פנה לקבלת ייצוג עורך דין.

תיעוד התאונה ואיסוף פרטים חשובים

מיד לאחר התאונה, ובמידה והמצב הגופני והנפשי מאפשר זאת, יש לצלם את זירת האירוע ולקבל מנהג הרכב המעורב את מלוא הפרטים שלו:
1) שם ושם משפחה + תעודת זהות
2) מספר הרישוי של הרכב שלו
3) מספר פוליסת הביטוח שלו (חובה ומקיף). החובה רלוונטי לשלב הדיווח למשטרה והמקיף לשם תביעה הנזקים לרכב עצמו.

טיפול רפואי

1) לאחר שעזבתם את מקום התאונה (במידה ולא התפניתם באמבולנס) יש להגיע לחדר המיון הקרוב ולדווח כי נפגעתם בתאונת דרכים. בחדר המיון יבדקו אתכם ובמידת הצורך יבצעו צילומים ובדיקות נוספות על מנת לבחון מה מידת הנזק הגופני. יש לשמור היטב את מכתב השחרור. במידה ומדובר בתאונת עבודה יש לציין זאת בפני הרופא כי תאונת הדרכים הייתה במסגרת העבודה. שימו לב, כי ישנם מקרים שלאחר תאונת דרכים לא בהכרח חשים בכאב ומפנים עצמאית הביתה. פגיעות גוף כתוצאה מתאונות דרכים בהרבה מקרים מחמירות ככל שחולפות השעות ולכן מומלץ להיבדק בהקדם האפשרי בחד המיון שקרוב למקום התאונה.
2) במידה ואכן מדובר בתאונת עבודה, יש לדאוג להחתים את המעביד שלכם על טופס ב.ל. 250 ולגשת עם הטופס לרופא המשפחה על מנת לקבל מסמך שנקרא "תעודה רפואית ראשונה לנפגע עבודה".
3) בכל מקרה, גם אם לא מדובר בתאונת עבודה אלא בתאונת דרכים רגילה, מומלץ לפנות בהקדם לרופא משפחה להמשך מעקב ובמידת הצורך לקבל הפנייה להמשך טיפולים כגון פיזיותרפיה ובדיקות נוספות שייתכן ויהיה בהן צורך. חשוב לדאוג שהרופא יציין במסמך הרפואי שמדובר בתאונת דרכים.
4) חשוב ביותר לשמור העתק של כל מסמך רפואי: סיכומי ביקור, הפניות, מרשמים לתרופות, פענוח של בדיקות הדמייה והעתקים של קבלות עבור כל הוצאה כספית הקשורה לתאונה.
5) יש לשמור על רצף טיפולי. ככל שהנכם סובלים מכאבים, אל תזניחו את הטיפול, גשו מעת לעת לרופאים והתלוננו בפניהם על הכאבים והמגבלות שלכם כתוצאה מהתאונה וחשוב לוודא שכל התלונות שלכם נרשמות בסיכום הביקור. לרצף הטיפולי יש משמעות מכרעת בגובה הפיצוי לו תהיו זכאים בבוא העת.


אישור משטרה

על מנת שיהיה ניתן לטפל בתיק גם מול חברת הביטוח וגם מול הביטוח הלאומי (אם מדובר בתאונת עבודה) יש להצטייד באישור משטרה על קרות התאונה. לשם כך, עליכם לפנות למחלקת תעבורה בתחנת המשטרה הקרובה לביתכם ולדווח על התאונה. לשם הדיווח עליכם להצטייד במספר דברים חשובים:

1) עותק של מכתב השחרור מחדר המיון. במידה ולא הייתם במיון יש להביא את המסמך הרפואי הראשון לאחר התאונה.
2) עותק של רישיון הנהיגה שלכם. אם נפגעתם כהולכי רגל - אין צורך ומספיק צילום תעודת זהות.
3) עותק של רישיון הרכב שבו נסעתם/נהגתם - אם נפגעתם כהולכי רגל אין צורך במסמך זה.
4) עותק של תעודת ביטוח החובה של הרכב שבו נסעתם/נהגתם. אם נפגעתם בהולכי רגל יש להביא את פרטי ביטוח החובה של הרכב שפגע בכם.
5) ככל שיש בידכם פרטים על הרכב המעורב ופרטי הנהג המעורב מלבדכם, יש להציגם.

בתחנת המשטרה תתבקשו למסור את גרסתכם לתאונה - שימו לב שגם אם אתם אשמים בתאונה, הדבר אינו פוגע בזכאותכם לפיצוי בגין נזקי גוף!
לאחר כעשרה ימים עד שבועיים, אתם אמורים לקבל לכתובתכם הרשומה במשרד הפנים את דוח המשטרה המודפס עם פרטי התאונה. יש לשמור היטב על הטופס הזה שכן הוא מהווה את "כרטיס הכניסה" שלכם להגשת תביעה כנגד הגוף הרלוונטי.

ייצוג עורך דין

שימו לב כי התנהלות מול חברת הביטוח ללא ייצוג של עורך דין, עלולה להביא לכך שהפיצוי שתקבלו, יהיה נמוך משמעותית מהפיצוי לו אתם זכאים. מומלץ מאוד כבר בשלב מוקדם להיוועץ בעורך דין המתמחה בתחום ייצוג נפגעי תאונות דרכים לשם בדיקת זכאותכם ומיצוי מלוא זכויותיכם.

חשוב לדעת, כי שכר טרחת עורכי דין המייצגים בתיקי תאונות דרכים הינו קבוע בהתאם ל
כללי לשכת עורכי הדין (תעריף מקסימלי לשכר טרחה בטיפול בתביעות לפי חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים), תשל"ז-1977. להרחבה בעניין זה, הנכם מוזמנים להיכנס ללשונית תאונות דרכים בעמודת "התמחויות המשרד". 

כל האמור לעיל אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לייעוץ לייעות משפטי ואינו מהווה בשום מקרה המלצה לנקוט בפעולות מסוימות או לא לנקוט בהם.

משרדו של עו"ד עומר יעקובוביץ עומד לרשותם בכל שאלה והנכם מוזמנים ליצור עימנו קשר.
טלפון: 03-6007570
כתובת אי-מייל: office@omery-law.com
או באמצעות לשונית "צור קשר" באתר המשרד.